“Θησαυρός” κρυμμένος στα έγκατα της γης

Το παρακάτω άρθρο μου αποτελεί αναδημοσίευση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΚΙΜΩΛΙΑΚΗ» (Φ.24 – Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2016)

Τα προηγούμενα άρθρα σχετικά με την εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου της Κιμώλου, θα τα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Όταν η «ΚΙΜΩΛΙΑΚΗ» αναδείκνυε την αλήθεια για την γεωθερμία, πλείστοι ενοχλήθηκαν, για δικούς του λόγους ο καθένας. Οι επικριτές, διέδιδαν αναίσχυντα, ότι γράφουμε ψέματα, αλλά συγχρόνως υποστήριζαν πως η δημιουργία γεωθερμικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αποτελεί την μοναδική προοπτική ανάπτυξης για το νησί.

Η δικαίωσή μας, αν μη τι άλλο, αποτελεί ανταμοιβή της προσπάθειάς μας να ενημερώσουμε αντικειμενικά τους Κιμωλιάτες για όσα διαδραματίζονται παρασκηνιακά, ερήμην τους.

Τελικά, η εφημερίδα «Αγορά» του κύριου Χατζηνικολάου σε σχετικό άρθρο της ήρθε να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μας, ή μάλλον καλύτερα τα γραφόμενά μας..

Και επειδή αντλούμε τις πληροφορίες από τις πλέον επίσημες πηγές, παραθέτουμε αυτούσιο το απόσπασμα από την πρόσκληση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναφορικά με την εξεύρεση και επιλογή στρατηγικού εταίρου στο πεδίο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από γεωθερμία, όπου χαρακτηριστικά αναφέρει ότι:

«Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επιθυμεί να συστήσει μία εταιρεία συμμετοχών (η «Εταιρεία Συμμετοχών»), η οποία θα κατέχει το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών που θα συσταθούν για την Ανάπτυξη των Γεωθερμικών Σταθμών (οι «Γεωθερμικές Εταιρείες»).

Οι Γεωθερμικές Εταιρείες, που πρόκειται να συσταθούν θα είναι τέσσερις, καθώς για το Γεωθερμικό Πεδίο Μήλου-Κιμώλου-Πολυαίγου θα συσταθεί μία Γεωθερμική Εταιρεία.

Οι Γεωθερμικές Εταιρείες θα λειτουργούν τους Γεωθερμικούς Σταθμούς χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη το γεωθερμικό ρευστό που θα πωλείται σε αυτές από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αλλά είναι επίσης πιθανό να αναληφθούν από τις Γεωθερμικές Εταιρείες και συμπληρωματικές μέθοδοι εκμετάλλευσης του γεωθερμικού ρευστού (π.χ. συμπαραγωγή θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας, αφαλάτωση)».

Υπάρχουν ακόμη συμπατριώτες που πιστεύουν ότι δεν θ’ αφιχθούν γεωτρύπανα στην Κίμωλο;

Δείτε εδώ πως αντιδρά ο Δήμος Νισύρου αλλά κι οι κάτοικοι της Νισύρου.

Διαβάστε επίσης:

This entry was posted in όλα τα άρθρα, Κίμωλος and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε